Zweedse chocolade-kokosbollen


Totale tijd: 1 uur en 30 min
Bereiding: 30 min
Koelen: 1 uur
Stuks: 12
Kilocalorieën: 1747 kcal in totaal | 146 kcal per stuk
Kosten bij : €0,80 in totaal | €0,07 per stuk
Geplaatst op: 30 september 2022
Laatst bijgewerkt: 30 september 2022

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Zweedse chocolade-kokosbollen
  • 90 gram boter
  • 90 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 110 gram havermout
  • 2-3 eetlepels (sterke) koffie
  • 30 gram kokos

Materiaal
  • Optioneel: blender of hakmolen om havermout wat fijner te malen
  • Beslagkom

Bereiding

Zweedse chocolade-kokosbollen
- Zet een kopje sterke koffie en laat deze in de koelkast afkoelen.
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij moet niet helemaal smelten.

- Meng de boter, suiker en vanillesuiker.

- Voeg daarna het cacaopoeder toe en meng nog even.

- Heb je grove havermoutvlokken, maal deze dan nog wat fijner met een blender of hakmolen.

- Meng de havermout en de koffie door het boter-suikermengsel.

- Maak bolletjes van het beslag (ongeveer 28 gram per bolletje) en rol ze daarna door de kokos heen. Dat gaat het makkelijkst als je de kokos op een bord hebt gestrooid. Is het beslag nog wat te zacht, kun je het eerst even in de koelkast laten afkoelen totdat je er makkelijk bollen van kan draaien.

- Laat de bollen nog minimaal een uur koelen in de koelkast. Bewaar ze gekoeld totdat je ze gaat eten.

Resultaat