Bobotie

Totale tijd: 50 min
Bereiding: 20 min
Oven: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2488 kcal in totaal | 622 kcal per portie
Kosten bij : €8,21 in totaal | €2,05 per portie
Geplaatst op: 22 april 2020
Laatst bijgewerkt: 2 september 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Bobotie
  • 600 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gehakt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1-2 eetlepels kurkuma
  • 0,5 theelepel kaneel
  • Optioneel: 1 theelepel komijn
  • Zout, peper
  • 1 appel
  • 50 gram rozijnen
  • 200 mL melk
  • 2 eieren
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 gram rijst
  • Optioneel: 1 theelepel kerriepoeder
  • Optioneel: 1 theelepel kurkuma

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Kookpan

Bereiding

Bobotie

1
Snijd de sperziebonen en kook ze (ongeveer 20 minuten).
2
Snijd de uien, knoflook en appel in stukjes.
3
Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in een wokpan. Als ze gebakken zijn, voeg je ook het gehakt toe.
4
Als het gehakt bruin is, voeg je de kruiden, stukjes appel en rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar.
5
Meng ondertussen de eieren en de melk.
6
Als de sperziebonen gaar zijn, doe je die bij het gehakt erbij.
7
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet daar bovenop het eimengsel. Steek de laurierblaadjes in het gehakt.
8
Bak de bobotie gedurende 30 minuten op 180°C in de oven.
9
Kook de rijst. Als de rijst klaar is, giet je hem af. Ik vond het leuk om de rijst geel te kleuren met een theelepel kurkuma en een theelepel kerriepoeder.
10
Serveer de bobotie met rijst.

Resultaat