Boter


Totale tijd: 15 min
Bereiding: 15 min
Personen: 1
Kilocalorieën: 580 kcal in totaal | 580 kcal per portie
Kosten bij : €0,82 in totaal | €0,82 per portie
Geplaatst op: 30 april 2021
Laatst bijgewerkt: 30 april 2021

Ingrediënten

Boter
  • 200 mL slagroom
  • Optioneel: zout
  • Optioneel: kruiden naar keuze (bijvoorbeeld bieslook)

Materiaal
  • Beslagkom
  • Mixer of garde
  • Theedoek of kaasdoek

Bereiding

Boter
- Klop de slagroom op. Het duurt ongeveer 5 minuten tot het slagroom is. Klop dan nog 3-5 minuten langer tot de boter en het vocht (=karnemelk) zich van elkaar scheiden. De karnemelk kun je afgieten en opdrinken.

- Was de boter onder de kraan. Dit klinkt raar, maar daarmee was je de restjes karnemelk uit de boter. Dit voorkomt dat de boter ranzig wordt.
- Doe daarna de boter in een theedoek en knijp het vocht eruit.

- Voeg eventueel zout en/of kruiden toe aan de boter.

Resultaat