Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Personen: 2 Kilocalorieën: 892 kcal in totaal | 446 kcal per portie Kosten bij : €2,59 in totaal | €1,30 per portie Geplaatst op: 5 februari 2021 Laatst bijgewerkt: 5 februari 2021
Ingrediënten
Egg fried rice
1 ui
2 teentjes knoflook
2 paprika's
2 eieren
0,5 theelepel chili paste naar keuze of 0,5 chilipeper
140 gram rijst = 400 gram gekookte rijst (je gebruikt dus gekookte rijst)*
3 eetlepels sojasaus
0,5 theelepel kerriepoeder of garam masala**
0,25 theelepel gemalen kruidnagel
1 mespuntje kaneel
Zout, peper
4 bosuien
Optioneel: 1 eetlepel sesamzaadjes
*Het is belangrijk dat je leftover rijst gebruikt. Verse rijst is nog te nat en te warm om te gebruiken. Juist restjes rijst zijn
droog en afgekoeld, precies goed om te gebruiken.
**Je kunt deze en onderstaande kruiden ook vervangen door #1-2 theelepels Chinese vijfkruidenpoeder.
Materiaal
Wokpan
Bereiding
Egg fried rice
1
Snijd de ui, knoflook en paprika's in kleine blokjes. Snijd de bosuien in (halve) ringetjes.
2
Doe olie in de wokpan zodat de hele bodem van de pan bedekt is met olie. Verhit de olie.
3
Als de olie goed heet is, bak je de chili paste, ui, knoflook en paprika gedurende 5-10 minuten.
Bak alles op hoog vuur en blijf goed roeren.
4
Klop ondertussen de eieren los.
5
Als de groenten gaar zijn, doe je de ei in de wokpan. Roer goed, zodat het ei al roerende stolt in de pan.
6
Als het ei gestold is, voeg je ook de rijst, sojasaus en de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper (let op, sojasaus is ook
al vrij zout). Roer door elkaar en laat de rijst zo'n 5-10 minuten bakken. Blijf constant goed roeren.
7
Als laatste voeg je de bosuien en eventueel sesamzaadjes toe.