Lasagne met koolraap en prei Ga naar boven
Link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R234704/lasagne-van-koolraap-en-prei.
Opmerkingen: tomatenpuree kun je ook vervangen door 400 gram tomatenpassata. Bechamelsaus kun je ook zelf maken met
dit recept.
Eigen foto's:
Okonomiyaki (japans pannenkoekje) Ga naar boven
Link:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/okonomiyaki.
Opmerkingen: okonomiyaki is een soort Japans groentepannenkoekje, aan één grote pannenkoek per persoon heb je wel genoeg.
De groenten zakken in het beslag naar beneden waardoor je eerste pannenkoek wat minder groenten bevat dan de tweede. Als je dat wil voorkomen,
kun je het beslag in verschillende bakjes verdelen voordat je de groenten toevoegt. Je kunt de okonomiyakisaus ook kant en klaar kopen (bij de toko).
Eigen foto's:
Pasta pesto met spekjes en spinazie Ga naar boven
Link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665340/pasta-pesto-met-spekjes-en-spinazie.
Opmerkingen: smaakt ook lekker zonder de prei.
Eigen foto's:
Plaattaart met zoete aardappel en bieten Ga naar boven
Link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192268/plaattaart-van-zoete-aardappel-rode-biet-en-feta.
Opmerkingen: mascarpone kun je vervangen door verse roomkaas (Philadelphia of van een eigen merk). Als je rauwe bieten gebruikt, moet je
deze 20-30 minuten voorkoken tot ze net niet gaar zijn. Zoete aardappel hoef je niet voor te koken.
Eigen foto's:
Stamppot met pastinaak en champignons Ga naar boven
Link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193422/pastinaakstamppot-met-paddenstoelen-en-bacon.
Opmerkingen: in plaats van kastagnechampignons kun je ook gewone champignons gebruiken. Verse tijm kun je vervangen door gedroogde tijm.
Eigen foto's: