Appel-kruimel


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 8
Kilocalorieën: 1740 kcal in totaal | 218 kcal per portie
Kosten bij : €1,01 in totaal | €0,13 per portie
Geplaatst op: 26 september 2019
Laatst bijgewerkt: 26 maart 2021

Ingrediënten

Appelvulling
  • 6 grote appel
  • 200 mL water
  • 1 theelepel citroensap (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels suiker (of meer naar smaak)

Kruimellaag
  • 60 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 100 gram bloem
  • 60 gram suiker

Materiaal
  • Bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20x20 cm
  • Kookpan
  • Beslagkom

Bereiding

Appelvulling
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Kook de appels in een pan met een laagje water, citroensap en suiker. Eventueel kun je meer citroensap of suiker toevoegen naar smaak.

- De appels zijn klaar als ze een beetje zacht zijn, maar het moet geen appelmoes worden. Dat duurt ongeveer 10 minuten.


Kruimellaag
- Snijd de boter in blokjes.
- Doe de boter, bloem en suiker bij elkaar. Kneed het losjes en wrijf tussen je handen zodat er kruimels ontstaan. Als je echt gaat kneden, ontstaat er een bal deeg en dat wil je niet.


Samenstellen
- Giet de appels zo nodig een klein beetje af en doe ze in de ovenschaal.
- Doe de kruimels bovenop de appels.

- Bak het gedurende 30 minuten op 180°C. De kruimellaag moet knapperig zijn en een mooi goudbruin kleurtje hebben.

- Tip: dit gerecht is zowel warm als koud lekker, op elk moment van de dag :).

Resultaat