Chocoladecake


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 20 min
Oven: 40 min
Personen: 15
Kilocalorieën: 3343 kcal in totaal | 223 kcal per portie
Kosten bij : €1,64 in totaal | €0,11 per portie
Geplaatst op: 18 maart 2022
Laatst bijgewerkt: 18 maart 2022

Ingrediënten

Cake
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 180 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • Snuf zout
  • Optioneel: 100 gram pure chocolade

Materiaal
  • Cakevorm (ik gebruikte een vorm van 30 cm lang)
  • Beslagkom
  • Optioneel: rasp

Bereiding

Chocoladecake
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten. Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.

- Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.

- Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar.

- Als je chocolade erin wil, snijd je deze in stukjes en voeg je die ook toe aan het beslag.

- Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm.

- Bak de cake gedurende 40 minuten op 170°C.

Resultaat