Citroen-maanzaadcake


Totale tijd: 1 uur en 10 min
Bereiding: 20 min
Oven: 40 min
Afkoelen: 20 min
Personen: 15
Kilocalorieën: 4205 kcal in totaal | 280 kcal per portie
Kosten bij : €4,24 in totaal | €0,28 per portie
Geplaatst op: 23 april 2021
Laatst bijgewerkt: 23 april 2021

Ingrediënten

Beslag
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 1,5 citroen
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 30 gram maanzaad
  • Snuf zout

Roomkaasglazuur
  • Sap van 0,5 citroen
  • 80 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 30 gram boter

Materiaal
  • Cakevorm (ik gebruikte een vorm van 30 cm lang)
  • Beslagkom
  • Rasp

Bereiding

Citroen-maanzaadcake
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten. Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.

- Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.

- Rasp de citroenen en voeg de rasp toe aan het beslag. Voeg daarna ook het citroensap toe.

- Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, maanzaad, zout.

- Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar.

- Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm.

- Bak de cake gedurende 40 minuten op 170°C.


Roomkaasglazuur
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten. Meng daarna de boter met de roomkaas en het citroensap. Pas als dat goed gemengd is, kun je de poedersuiker erdoor mengen.

- Als de cake is afgekoeld, smeer je het glazuur er bovenop.

Resultaat