Couscous met bietjes, feta en balsamicoazijn


Totale tijd: 20 min
Bereiding: 20 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 1215 kcal in totaal | 608 kcal per portie
Kosten bij : €3,33 in totaal | €1,67 per portie
Credits: Tineke en Hanne, fantastische keukenstaf op een van mijn zeilkampen
Geplaatst op: 26 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Couscous met bietjes, feta en balsamicoazijn
  • 200 gram couscous
  • 400 mL water (dubbelcheck dit met de instructies op het pakje couscous)
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gram voorgekookte bietjes en het sap
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 100 gram feta (of 100 gram meer als je daar van houdt)
  • Optioneel: 25 gram zonnebloempitten
  • Optioneel: 2 handjes peterselie
  • 4-5 eetlepels balsamicoazijn
  • Zout, peper

Materiaal
  • Optioneel: steelpannetje of kookpan
  • Beslagkom

Bereiding

Couscous met bietjes, feta en balsamicoazijn
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik bouillon in plaats van water.

- Snijd de bietjes in blokjes, je hoeft ze niet op te warmen. Gooi het bietensap niet weg. Gebruik je niet-voorgekookte bietjes, kook ze dan ongeveer 20-30 minuten tot ze gaar zijn en gebruik dan ongeveer 25 mL kookvocht later in het recept.

- Snijd de appel, ui en feta in stukjes. Hak de peterselie eventueel iets kleiner.

- Doe de bietjes, bietensap, appel, ui, feta, zonnebloempitten, peterselie, balsamicoazijn bij de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Resultaat