Dahl


Totale tijd: 40 min
Bereiding: 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2377 kcal in totaal | 594 kcal per portie
Kosten bij : €6,84 in totaal | €1,71 per portie
Geplaatst op: 22 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 16 januari 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Dahl
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder of garam masala
  • 0,25 theelepel chilipoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 250 gram linzen (is na het uitlekken) (soort naar keuze)
  • 500 gram kidneybonen (is na het uitlekken)
  • Sap (en eventueel rasp) van 1 limoen
  • 100 mL crème fraîche (eventueel vervangen door zure room of slagroom)
  • Zout, peper
  • 300 gram rijst

Materiaal
  • Wokpan
  • Kookpan

Bereiding

Dahl
- Snijd de ui, knoflook en gember en bak deze in de pan.

- Na 5 minuten voeg je de kruiden toe (korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, kerriepoeder en chilipoeder).

- Voeg dan ook de laurierblaadjes, tomatenblokjes, linzen en kidneybonen toe. Roer even en voeg dan water toe zodat het geheel net onder water staat.

- Zet het vuur hoog om het geheel aan de kook te brengen. Als het eenmaal kookt, kan het vuur weer lager. Laat het dan ongeveer 20 minuten pruttelen (met deksel op de pan).
- Kook de rijst.
- Na 20 minuten haal je de laurierblaadjes uit de pan. Voeg dan de crème fraîche (of vervangend ingrediënt) en limoensap toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.

- Serveer de dahl met rijst.

Resultaat