Empanadas met gehakt


Totale tijd: 1 uur - 1 uur en 30 min
Bereiding: 30 min - 1 uur
Oven: 25 min
Koelen: 30 min - 1 uur
Stuks: 16
Kilocalorieën: 2649 kcal in totaal | 166 kcal per stuk
Kosten bij : €5,23 in totaal | €0,33 per stuk
Geplaatst op: 27 oktober 2023
Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2023

Ingrediënten

5
50
Voor 16 stuks
Deeg
  • 300 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 mL water
  • Voor een extra knapperig deeg: 0,5 eetlepel azijn
  • 1 eieren
  • 0,5 theelepel zout

Vulling
  • 2 paprika's (rood en/of geel)
  • 300 gram gehakt
  • 150 gram mais (=1 blikje)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • Zout, peper
  • 0,5 ei om in te smeren

Materiaal
  • Bakplaat
  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Optioneel: iets wat rond is van ongeveer 10-12 cm doorsnede

Bereiding

Deeg
- Doe de bloem, zout en boter in een beslagkom. Wrijf de boter fijn tussen je handen, je krijgt dan een wat korrelig deeg.

- Voeg dan ook de eieren en het water toe en kneed tot een bal deeg

- Laat het deeg een half uur tot een uur rusten in de koelkast. In de tussentijd maak je de vulling.

Vulling
- Snijd de paprika in kleine stukjes.

- Bak de paprika gedurende 5-10 minuten in een koekenpan. Voeg daarna ook het gehakt toe.

- Als het gehakt bruin is, voeg je ook de tomatenpuree, mais en alle kruiden toe. Bak nog 5 minuten en laat dan afkoelen.


Samenstellen
- Als de vulling weer wat is afgekoeld, haal je het deeg uit de koelkast.
- Verdeel het deeg in het aantal gewenste bolletjes. Rol bolletjes van ongeveer 10-12 cm doorsnede. Als je het lastig vindt om ze mooi rond te krijgen, gebruik dan een vorm.

- Leg 2-3 theelepels vulling op het rondje deeg. Klap daarna het rondje dicht. Druk de zijkanten tegen elkaar.

- Maak de randjes mooi dicht, zie foto's:

- Leg de empanadas op een bakplaat. Klop een ei los en bestrijk de empanadas hiermee.

- Bak de empanadas gedurende 20-25 minuten op 180°C.

Resultaat