Filodeeghapjes met paprika en roomkaas


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 20 min
Oven: 25 min
Stuks: 24 driehoekjes (of 16 rolletjes)
Kilocalorieën: 836 kcal in totaal | 35 kcal per stuk
Kosten bij : €2,97 in totaal | €0,12 per stuk
Geplaatst op: 26 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 26 juli 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 24 stuks
Filodeeghapjes met paprika en roomkaas
  • 2 puntpaprika's
  • 100 gram roomkaas
  • 8 velletjes filodeeg van 20x20 cm
  • Zout, peper
  • Optioneel: oregano of basilicum

Materiaal
  • Koekenpan

Bereiding

Filodeeghapjes met paprika en roomkaas
- Snijd de puntpaprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit.

- Leg de paprika's met de bolle kant naar boven en grill ze gedurende 5 minuten in de oven. Heb je geen grill-stand, zet de oven dan op 180°C.

- Snijd de paprika's in kleinere blokjes van ongeveer 3 mm.

- Meng de roomkaas, de blokjes paprika, peper, zout en eventueel oregano of basilicum.

- Voor driehoekjes gebruik je een lapje filodeeg van 20 bij 6 cm (een lapje van 20x20 in drie lapjes geknipt). Doe een klein beetje vulling op het lapje filodeeg en vouw het tot een driehoekje. Plak het laatste stukje deeg vast met een beetje water. Dat doe je door je vinger in water te dopen en met je vinger dat stukje deeg nat te maken.

- Voor de rolletjes gebruik je een lapje filodeeg van 20 bij 10 cm (een lapje van 20x20 in tweeën geknipt). Doe een klein beetje vulling op het lapje filodeeg en zorg dat je aan beide kanten een randje overhoudt. Vouw de randjes naar binnen en rol het lapje filodeeg op. Zorg dat de zijkanten naar binnen gevouwen blijven, dat voorkomt dat er vulling uit lekt tijdens het bakken. Ook hier plakje het laatste stukje dicht met een beetje water.

- Bak de hapjes gedurende 20 minuten op 200°C op een met bakpapier beklede bakplaat.

- Tip: zijn de hapjes een beetje zacht geworden, maar wil je ze wel knapperig serveren? Doe ze dan nog gedurende 5 minuten op 180°C in de oven.

Resultaat