Zalm in bladerdeeg


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 20 min
Oven: 25 min
Stuks: 8 (ga uit van 5 stuks p.p. voor een hoofdgerecht)
Kilocalorieën: 1782 kcal in totaal | 223 kcal per stuk
Kosten bij : €3,64 in totaal | €0,46 per stuk
Geplaatst op: 18 januari 2020
Laatst bijgewerkt: 8 januari 2021

Ingrediënten

Je kunt zalm in bladerdeeg als hartig hapje eten, dan zijn de kleinere geschikt. Eet je dit bij het diner, dan zit je meestal wel goed met een stuk of vijf grote per persoon.



5
50
Voor 8 stuks
Zalm in bladerdeeg
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 zalmmoten zonder graat
  • 16 blokjes diepvriesspinazie à la crème
  • Zout, peper

Materiaal
  • Bakplaat

Bereiding

Zalm in bladerdeeg
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg, zorg dat de plakjes niet te slap worden, dan krijg je ze moeilijk dicht. Snijd de zalm in stukjes van ongeveer 3x3 cm3x4 cm.

- Leg een plakje bladerdeeg neer, vervolgens leg je daar een stukje zalm op en daar bovenop de spinazie. Doe naar smaak peper en zout erop.

- Vouw het plakje bladerdeeg aan alle kanten dicht, zodat de zalm en de spinazie worden ingepakt.

- Bak de hapjes gedurende 25 minuten op 180°C.

Resultaat