Focaccia


Totale tijd: 2 uur en 10 min
Bereiding: 35 min
Oven: 20 min
Rijzen: 1 uur en 15 min
Personen: 24
Kilocalorieën: 2286 kcal in totaal | 95 kcal per portie
Kosten bij : €1,43 in totaal | €0,06 per portie
Geplaatst op: 6 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 6 januari 2023

Ingrediënten

5
50
Voor 24 porties
Deeg
  • 500 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 300 mL warm water
  • 7 gram droge gist
  • 10 gram zout
  • 50 mL olijfolie (is ongeveer 40 gram)

Garnering
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 3 takjes rozemarijn
  • Je mag natuurlijk ook zelf wat leuke ingrediënten kiezen

Materiaal
  • Bakplaat
  • Beslagkom

Bereiding

Deeg
- Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en meng tot een deeg. Het deeg is erg plakkerig, maar dat hoort zo. Doe er niet meer bloem bij.

- Na het kneden ziet het er zo uit. Vet een beslagkom in met een dun laagje olie. Dat zorgt ervoor dat je deeg er na het rijzen makkelijk uit komt. Doe je deeg dan in de beslagkom en doe vershoudfolie of een natte theedoek over de kom. Laat 45-60 minuten rijzen op een warme plek, dit is de eerste rijs.

- Vet ondertussen een bakplaat of ovenschaal in met olijfolie. Als je deeg gerezen is, stort je deeg op de bakplaat. Doe nog een scheut olijfolie op het brood en druk met je vingers kuiltjes in het deeg.

- Verdeel de garnering over het brood en dek af met vershoudfolie. Laat nog 30 minuten rijzen, dit is de tweede rijs.

- Bak gedurende 20-25 minuten op 220°C. Tip: om te testen of je brood gaar is, tik je op (de onderkant van) het brood. Als het hol klinkt, is het goed.

Resultaat