Gehaktballetjes in tomatensaus


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 30 min
Stuks: 16
Kilocalorieën: 870 kcal in totaal | 54 kcal per stuk
Kosten bij : €2,42 in totaal | €0,15 per stuk
Credits: gebaseerd op een recept van de AH
Geplaatst op: 14 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2022

Ingrediënten

Gehaktballetjes in tomatensaus
  • 1 rode peper
  • 0,5 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 30 gram paneermeel
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • Zout, peper
  • 250 gram tomatenpassata
  • Optioneel: 1 rode peper extra

Materiaal
  • Koekenpan of braadpan
  • Beslagkom

Bereiding

Gehaktballetjes in tomatensaus
- Snijd de rode peper, ui en knoflook in kleine stukjes.

- Meng het gehakt, rode peper, ui, knoflook, ei, paneermeel en nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper.

- Draai er gehaktballetjes van en bak ze in een pan.

- Als de gehaktballetjes gaar zijn, voeg je de tomatenpassata toe. Voor een extra pittige saus, voeg je ook rode peper aan de tomatensaus toe. Laat nog 5 minuten bakken.

Resultaat