Glazuur


Totale tijd: 5 min
Bereiding: 5 min
Personen: 12
Kilocalorieën: 400 kcal in totaal | 33 kcal per portie
Kosten bij : €0,30 in totaal | €0,03 per portie
Geplaatst op: 27 april 2020
Laatst bijgewerkt: 8 november 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 12 porties
Glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepels water
  • Optioneel: voedingskleurstof

Materiaal
  • Beslagkom

Bereiding

Glazuur
- Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg er beetje bij beetje wat water bij. Let op: het kan heel snel te vloeibaar worden. Het is niet overdreven om het water er per theelepel of per druppel bij te doen. In het filmpje kun je zien wat een goede dikte is.

- Voeg eventueel voedingskleurstof toe. Let op dat dat ook invloed kan hebben op de vloeibaarheid van het glazuur.

- Verdeel het glazuur over je baksel en laat het minimaal 10 minuten drogen. Je kunt eventueel een spuitzakje van bakpapier maken om het makkelijker te verdelen. Vouw dan een vierkantje bakpapier als een 'ijshoorntje' en plak het dicht met plakband.