Goulash


Totale tijd: 3 - 3,5 uur
Bereiding: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1991 kcal in totaal | 498 kcal per portie
Kosten bij : €7,66 in totaal | €1,92 per portie
Geplaatst op: 25 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 25 juni 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Goulash
  • 500 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 15 gram bloem (voor een glutenvrije variant vervang je dit door maizena)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad (je kunt dit ook vervangen door komijnzaad of komijnpoeder)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram per blikje)
  • 300 mL water
  • 0.5 bouillonblokje (runderbouillon)
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout, peper
  • Serveer met 300 gram rijst of 800 gram aardappelpuree

Materiaal
  • Braadpan
  • Kookpan

Bereiding


- Snijd de uien, knoflook en paprika. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x3 cm of een grootte die je zelf lekker vindt om te eten.

- Doe een klontje boter in de braadpan. Bak eerst de uien.

- Schuif dan de uien aan de kant en doe het vlees in de pan. Bestrooi dit met een eetlepel bloem en meng goed door elkaar. Bak daarna het vlees zodat de buitenkant bruin is. Het hoeft niet door en door gaar te zijn.

- Als het vlees aan de buitenkant bruin is, doe je ook de paprika's erbij. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.

- Als de paprika 5 minuten gebakken heeft, voeg je de tomatenpuree, paprikapoeder(s) en karwijzaad toe. Roer goed om.

- Voeg daarna het water, bouillonblokje en laurierblaadjes toe en roer goed om.

- Laat gedurende 2 tot 3 uur op een laag vuur sudderen, met de deksel op de pan. Roer af en toe. Haal voor het opdienen de laurierblaadjes eruit.

- Serveer met rijst, aardappelen of aardappelpuree.

Resultaat