Gember-limoen havermoutkoekjes


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 30 min
Oven: 15 min
Stuks: 10
Kilocalorieën: 1304 kcal in totaal | 130 kcal per stuk
Kosten bij : €2,61 in totaal | €0,26 per stuk
Geplaatst op: 31 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 29 april 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 10 stuks
Gember-limoen havermoutkoekjes
  • 60 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 50 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 65 gram havermoutvlokken (fijn of grof)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van 0,5 limoenen
  • 20 gram verse gember (geschild komt dat neer op 15 gram)

Materiaal
  • Beslagkom
  • Garde
  • Rasp

Bereiding

Gember-limoen havermoutkoekjes
- Klop de boter luchtig samen met de suiker. de boter moet op kamertemperatuur zijn of je kunt hem even zacht maken in de magnetron.

- Doe de bloem, havermoutvlokken, bakpoeder en zout in de beslagkom, maar mix of kneed nog niet!
- Ontdoe de gember van zijn schil en rasp de gember boven je beslagkom. Als je vezeltjes overhoudt van je gemeber, kun je die beter niet gebruiken, die zijn niet aangenaam om te eten in een koekje. Rasp ook de limoenschil boven je beslagkom en knijp een halve limoen uit in de beslagkom.

- Kneed het deeg tot een bal.

- Verdeel het deeg in tien balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.

- Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180°C. Ze zijn goed als de koekjes aan de randen een beetje bruin beginnen te kleuren. De onderkant moet ook bruin zijn.

- Tip: wacht eten met eten tot de koekjes zijn afgekoeld. Als ze afkoelen, ontwikkelt de smaak nog door en proef je pas écht goed hoe lekker ze zijn.

Resultaat