Mango kwarktaart


Totale tijd: 4 uur
Bereiding: 45 min
Koelen: 3 uur
Personen: 12
Kilocalorieën: 3424 kcal in totaal | 285 kcal per portie
Kosten bij : €6,38 in totaal | €0,53 per portie
Geplaatst op: 26 maart 2021
Laatst bijgewerkt: 26 maart 2021

Ingrediënten



Bodem
  • 200 gram digestives
  • 70 gram boter of (plantaardige) margarine

Vulling
  • 625 gram mango (dat zijn ongeveer 3 mango's)
  • 8 gelatineblaadjes
  • 500 gram kwark
  • 150 gram basterdsuiker
  • 250 mL slagroom
  • Optioneel: slagroom en/of stukjes mango

Materiaal
  • Taartvorm 24 cm doorsnede
  • Steelpannetje
  • Beslagkom
  • Blender of staafmixer
  • Mixer of garde

Bereiding

Bodem
- Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.

- Doe de koekjes in de blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.

- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng de koekjes en de boter en doe deze in de taartvorm. Druk dan goed aan op de bodem en zet de taartvorm even in de koelkast.


Vulling
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje water, zorg dat ze allemaal onder water zitten. Laat gedurende 5-10 minuten weken.
- Snijd de mango's in stukjes en blend het totdat je de stukjes klein genoeg vindt. Ik heb zelf ongeveer de helft tot een puree geblend en de andere helft heb ik in kleine stukjes gelaten. Je kunt er ook voor kiezen om alles in kleine stukjes te laten of om alles tot een puree te blenden.

- Doe de vruchtenpuree en/of stukjes in een steelpannetje en warm het op. Eventueel kun je er citroensap aan toevoegen. Als het warm is, knijp je de gelatineblaadjes uit en los je die op in de warme (niet hete!) vruchtenmix.

- Klop ondertussen de slagroom stijf.

- Doe de kwark in een beslagkom en roer de basterdsuiker er doorheen.

- Voeg daarna de vruchtenpuree toe en roer goed.

- Voeg daarna de slagroom toe aan het mengsel. Doe dit met een scheppende/vouwende beweging zodat je niet alle luchtigheid er gelijk weer uit roert.


Kwarktaart samenstellen
- Neem de taartvorm uit de koelkast en doe de vulling erin. Laat de kwarktaart nog minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.


Gelei-topping
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje water, zorg dat ze allemaal onder water zitten. Laat gedurende 5-10 minuten weken.
- Snijd 125 gram mango in stukjes en blend dit tot een gladde vruchtenpuree.

- Doe de vruchtenpuree en suiker in een steelpannetje en vul aan met water en eventueel citroensap tot je 200 mL hebt. Warm het geheel op. Roer totdat de suiker is opgelost.

- Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het steelpannetje. Roer totdat de gelatine is opgelost. Zorg dat de puree niet te heet is, maar wel warm als je de gelatine erin doet, anders verbrandt de gelatine.
- Doe de gelei dan over de kwarktaart. Let op: je kwarktaart moet echt al goed opgesteven zijn, anders blijft de gelei niet mooi bovenop liggen.

- Laat nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Resultaat