Omgekeerde kweeperentaart


Totale tijd: 1 uur en 15 min
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Koelen: 30 min
Personen: 12
Kilocalorieën: 2701 kcal in totaal | 225 kcal per portie
Kosten bij : €2,65 in totaal | €0,22 per portie
Credits: Aangepast naar recept van koken met Karin
Geplaatst op: 18 november 2022
Laatst bijgewerkt: 18 november 2022

Ingrediënten

Deeg
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Vulling
  • 900 gram kweeperen (na het schillen, ongeschild komt dit neer op ongeveer 1,3 kg)
  • 50 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 50 gram suiker
  • 3 theelepels kaneel

Materiaal
  • Taartvorm 24 cm doorsnede of vlaaivorm
  • Beslagkom
  • Koekenpan

Bereiding

Deeg
- Doe de ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en kneed er een stevig deeg van.

- Doe het deeg in vershoudfolie en laat 30-60 minuten rusten in de koelkast. Ondertussen maak je de vulling.

Vulling
- Schil de kweeperen en snijd ze in partjes van ongeveer 2 cm dik.

- Doe de boter, suiker en kaneel in een koekenpan en warm op tot de boter gesmolten is. Doe dan ook de kweeperenpartjes erbij.
- Bak de kweeperen gedurende ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn.


Samenstellen
- Bekleed een taartvorm of vlaaivorm met bakpapier en leg hier de kweeperenpartjes op. De mooie partjes leg je in een rondje. De lelijke partjes leg je daar bovenop.

- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een ronde lap.

- Leg het deeg over de kweeperen in de taartvorm. Vouw het deeg een beetje naar onder, zodat de kweeperen goed bedekt worden.

- Bak de taart gedurende 25-30 minuten op 180°C.

- Keer de taart om op een bord zodat de kweeperen aan de bovenkant liggen.

Resultaat