Perzik kwarktaart


Totale tijd: 3,5 uur
Bereiding: 30 min
Koelen: 3 uur
Personen: 12
Kilocalorieën: 3400 kcal in totaal | 283 kcal per portie
Kosten bij : €4,39 in totaal | €0,37 per portie
Geplaatst op: 22 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 18 november 2022

Ingrediënten



Bodem
  • 200 gram koekjes (digestives, mariabiscuitjes of bastognes)
  • 70 gram boter of (plantaardige) margarine

Vulling
  • 400 gram perziken (verse of uit blik)
  • 8 gelatineblaadjes
  • 25 mL citroensap (ongeveer 0,5 citroen) of 100 mL siroop van de perziken uit blik
  • 500 gram kwark
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 mL slagroom
  • Optioneel: slagroom en/of perziken ter decoratie

Materiaal
  • Taartvorm 24 cm doorsnede
  • Steelpannetje
  • Beslagkom
  • Blender of staafmixer
  • Mixer of garde

Bereiding

Bodem
- Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.

- Doe de koekjes in de blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.

- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng de koekjes en de boter en doe deze in de taartvorm. Druk dan goed aan op de bodem en zet de taartvorm even in de koelkast.


Vulling
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje water, zorg dat ze allemaal onder water zitten. Laat gedurende 5-10 minuten weken.
- Snijd de perziken in vieren en haal de pit eruit. Eventueel kun je de perziken van tevoren schillen. Doe de partjes in een blender en blend totdat je de stukjes klein genoeg vindt. Houd je helemaal niet van stukjes? Blend dan totdat je een puree hebt gemaakt.

- Klop de slagroom stijf. Houd eventueel een beetje slagroom achter voor decoratie.

- Knijp de gelatineblaadjes uit. Warm het perziksap (of citroensap) op in een steelpannetje en roer de gelatine erdoor tot het helemaal opgelost is.

- Doe de kwark in een beslagkom en roer de basterdsuiker er doorheen.

- Voeg daarna de stukjes perzik en het citroensap toe en roer goed.

- Voeg daarna de slagroom toe aan het mengsel. Doe dit met een scheppende/vouwende beweging zodat je niet alle luchtigheid er gelijk weer uit roert.


Kwarktaart samenstellen
- Neem de taartvorm uit de koelkast en doe de vulling erin (zorg dat ie wat ingevet is).

- Laat de kwarktaart nog minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.


Gelei-topping
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje water, zorg dat ze allemaal onder water zitten. Laat gedurende 5-10 minuten weken.
- Doe de perzik en de siroop in een blender en blend tot een gladde vruchtenpuree.

- Doe de vruchtenpuree (en eventueel suiker) in een steelpannetje. Warm het geheel op.

- Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het steelpannetje. Roer totdat de gelatine is opgelost. Zorg dat de puree niet te heet is, maar wel warm als je de gelatine erin doet, anders verbrandt de gelatine.
- Doe de gelei dan over de kwarktaart. Let op: je kwarktaart moet echt al goed opgesteven zijn, anders blijft de gelei niet mooi bovenop liggen.

- Laat nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Resultaat