Courgettelasagne


Totale tijd: 50 min
Bereiding: 30 min
Oven: 20 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1194 kcal in totaal | 299 kcal per portie
Kosten bij : €6,77 in totaal | €1,69 per portie
Geplaatst op: 19 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 30 oktober 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Courgettelasagne
  • 2 courgettes
  • 800 gram voorgesneden italiaanse groenten
  • 400 gram tomatenpassata (1 pakje=400 gram)
  • Zout, peper
  • Italiaanse kruiden (een standaard potje of anders zelf basilicum, oregano en tijm mixen)
  • 100 gram geraspte kaas

Bechamelsaus
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
  • 500 mL water of melk
  • Zout, peper

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Steelpannetje
  • Garde

Bereiding

Courgettelasagne
- Snijd de courgette in dunne plakjes, dat gaat het makkelijkst met een kaasschaaf. Eventuele restjes die je niet goed kunt snijden, kun je ook in de saus doen.

- Begin aan de bechamelsaus.
- Bak de italiaanse groenten in de pan met eventuele restjes van de courgette.

- Voeg peper, zout en italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Giet eventueel groentevocht af en voeg de passata toe.

- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1) laag saus, 2) aantal plakjes courgette, 3) laag bechamelsaus en herhaal deze stappen tot je saus op is. Voor de bovenste laag kun je eventueel de bechamelsaus en tomatensaus wat mengen. Eindig met een laag kaas.
(Sorry de bechamelsaus ziet er een beetje gaar uit, dat komt door de hoeveelheid peper die ik erin had gemikt :))

- Bak de courgettelasagne gedurende 20 minuten op 180°C zodat de courgette gaar wordt en de kaas goed smelt.

Resultaat

Verdient niet de schoonheidsprijs, maar hij is wel lekker :).