Lasagne met koolrabi


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2760 kcal in totaal | 690 kcal per portie
Kosten bij : €4,17 in totaal | €1,04 per portie
Geplaatst op: 11 november 2022
Laatst bijgewerkt: 11 november 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Lasagne met koolrabi
  • 0,5 koolrabi (ongeveer 500 gram per stuk)
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 6 lasagnebladen
  • 400 gram tomatenblokjes (als je verse tomaten gebruikt, voeg dan ook 1 blikje tomatenpuree toe)
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout, peper
  • Italiaanse kruiden (een standaard potje of anders zelf basilicum, oregano en tijm mixen)

Bechamelsaus
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
  • 500 mL water of melk
  • 0,5 koolrabi (ongeveer 500 gram per stuk)
  • Zout, peper

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Steelpannetje
  • Garde
  • Optioneel: staafmixer

Bereiding

Lasagne met koolrabi
- Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes van ongeveer 8x8 mm. Kook deze gedurende 15 minuten tot ze gaar zijn.

- Snijd ondertussen de paprika en de prei.

- Bak de prei en de paprika gedurende 5-10 minuten.

- Begin ondertussen aan de bechamelsaus.

- Voeg de tomatenblokjes en de helft van de gekookte koolrabi toe aan de prei en paprika. Laat nog 10 minuten pruttelen.

- Als de bechamelsaus klaar is, voeg je hier de andere helft van de koolrabi toe. Kook deze nog 5-10 minuten in de bechamelsaus. Houd je van een meer gladde saus? Gebruik dan nog een staafmixer voor de bechamelsaus.

- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1) laag saus, 2) drie lasagnebladen, 3) laag bechamelsaus, 4) laag saus, 5) drie lasagnebladen, 6) laag bechamelsaus, 7) laag kaas.

- Bak de lasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de kaas goed smelt.

Resultaat