Pompoenlasagne


Totale tijd: 1 uur en 30 min
Bereiding: 1 uur
Oven: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2880 kcal in totaal | 720 kcal per portie
Kosten bij : €5,70 in totaal | €1,43 per portie
Geplaatst op: 13 oktober 2019
Laatst bijgewerkt: 16 januari 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Pompoenlasagne
  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree (=1 klein blikje)
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram tomatenpassata
  • Zout, peper
  • 1 eetlepel tijm of italiaanse kruiden
  • 6 lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella

Bechamelsaus
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
  • 500 mL water of melk
  • Zout, peper

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Wokpan of koekenpan
  • Steelpannetje
  • Garde

Bereiding

Pompoenlasagne
- Snijd de pompoen doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de schil nu ook van de pompoen af en snijd daarna de pompoen in stukjes.

- Kook de pompoen in +/- 25 minuten gaar. Begin ondertussen aan de bechamelsaus.
- Snijd de prei in plakjes, snijd de ui en knoflook in stukjes en bak alles 5-10 minuten in een koekenpan. Voeg de kaneel en paprikapoeder toe en meng deze goed.

- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeën of in kwarten.

- Doe de cherrytomaatjes en tomatenpuree in de pan en bak nog 5 minuten mee.

- Doe daarna de tomatenpassata en (gare) pompoen erbij. Prak de pompoen een beetje.

- Voeg peper, zout en tijm of italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de plakjes.

- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1 laag saus, 2 lasagnebladen, 3 laag bechamelsaus, 4 paar plakjes mozzarella, 5 laag saus, 6 lasagnebladen, 7 laag bechamelsaus, 8 laag saus, meng deze een beetje met de bechamelsaus, 9 paar plakjes mozzarella.

- Bak de pompoenlasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de mozzarella goed smelt.

Resultaat