Franse meringue


Totale tijd: 20 min
Bereiding: 20 min
Personen: 1
Kilocalorieën: 420 kcal in totaal | 420 kcal per portie
Kosten bij : €0,24 in totaal | €0,24 per portie
Geplaatst op: 8 september 2019
Laatst bijgewerkt: 11 februari 2022

Ingrediënten

Franse meringue*
  • 2 eiwitten
  • 70-100 gram suiker
* Meer lezen over andere soorten meringue? Check Alles over meringue.

Materiaal
  • Beslagkom
  • Mixer of garde

Bereiding

Franse meringue
- Doe de eiwitten in een beslagkom en klop ze stijf met een garde of mixer. Je weet dat het goed is als er echt pieken in het schuim ontstaan als je de mixer eruit haalt. Dat kan wel 5 minuten duren.

- Voeg daarna de suiker toe, liefst niet alles in een keer. Klop verder met de garde of mixer totdat het eiwit-suikermengsel stijf is. Je weet dat het goed is als er echt pieken in de meringue ontstaan als je de mixer eruit haalt. Als je dan de beslagkom op zijn kop houdt, valt er niks uit.

- Voeg eventueel voedingskleurstof toe.
- Tip: geklopte meringue kun je niet zo goed in de koelkast bewaren. Wil je de eiwitten bewaren en de meringue de volgende dag maken, doe de eiwitten dan in een afgesloten beker of bakjes en bewaar ze in de koelkast.

Resultaat