Totale tijd: 20 min Bereiding: 20 min Personen: 1 Kilocalorieën: 420 kcal in totaal | 420 kcal per portie Kosten bij : €0,24 in totaal | €0,24 per portie Geplaatst op: 8 september 2019 Laatst bijgewerkt: 11 februari 2022
Franse meringue
- Doe de eiwitten in een beslagkom en klop ze stijf met een garde of mixer. Je weet dat het goed is als er echt pieken in het schuim ontstaan als je de mixer eruit haalt.
Dat kan wel 5 minuten duren.
- Voeg daarna de suiker toe, liefst niet alles in een keer. Klop verder met de garde of mixer totdat het eiwit-suikermengsel stijf is.
Je weet dat het goed is als er echt pieken in de meringue ontstaan als je de mixer eruit haalt. Als je dan de beslagkom
op zijn kop houdt, valt er niks uit.
- Voeg eventueel voedingskleurstof toe.
- Tip: geklopte meringue kun je niet zo goed in de koelkast bewaren.
Wil je de eiwitten bewaren en de meringue de volgende dag maken, doe de eiwitten dan in een afgesloten beker of bakjes en bewaar ze in de koelkast.