Italiaanse meringue


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 30 min
Personen: 1
Kilocalorieën: 620 kcal in totaal | 620 kcal per portie
Kosten bij : €0,28 in totaal | €0,28 per portie
Geplaatst op: 13 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 3 juni 2023

Ingrediënten

Italiaanse meringue*
  • 2 eiwitten
  • 120-150 gram suiker**
* Meer lezen over andere soorten meringue? Check Alles over meringue.
** Ik gebruik zelf minimaal 100 gram suiker per keer dat ik meringue maak, omdat je anders heel snel kristallisatie krijgt in plaats van een mooie suikersiroop.

Materiaal
  • Beslagkom
  • Mixer of garde
  • Handig maar niet noodzakelijk: suikerthermometer

Bereiding

Italiaanse meringue
- Doe de suiker in een steelpannetje, samen met een beetje water (de suiker moet net nat zijn). Warm de suikersiroop op.

- Als de suikersiroop een temperatuur van 111-113°C heeft, begin je ondertussen met het stijf kloppen van de eiwitten. De eiwitten zijn goed als er een piek ontstaat als je de garde eruit haalt.
- Kook de suiker totdat hij een temperatuur van 118-121°C heeft.
- Tip: Als je geen suikerthermometer hebt, kun je de 'balproef' doen. Je laat dan een beetje van de suiker in een koud glas water vallen. Als je er daarna een stevige bal van kunt draaien, is deze op temperatuur. Check voor meer uitleg op Laura's bakery.
- Als de suikersiroop op temperatuur is, giet je deze langzaam en met een dun straaltje bij de eiwitten, terwijl je de eiwtten blijft kloppen.

- Je weet dat het goed is als er echt pieken in de meringue ontstaan als je de mixer eruit haalt. Als je dan de beslagkom op zijn kop houdt, valt er niks uit.

Resultaat