Totale tijd: 35 min Bereiding: 15 min Oven: 20 min Stuks: 12 Kilocalorieën: 2742 kcal in totaal | 229 kcal per stuk Kosten bij : €1,78 in totaal | €0,15 per stuk Geplaatst op: 12 februari 2021 Laatst bijgewerkt: 12 februari 2021
Ingrediënten
Muffins
100 mL neutrale olie (zonnebloemolie of olijfolie)
225 mL melk
2 eieren
250 gram bloem
150 gram suiker
50 gram cacaopoeder
15 gram bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Optioneel: 100 gram chocolade (soort naar keuze)
Materiaal
Muffinvorm
2 beslagkommen
Garde
12 cupcakepapiertjes
Bereiding
Chocolade muffins
- Meng in een beslagkom alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren) met een garde.
- Meng in een andere beslagkom alle droge ingrediënten (bloem, suiker, cacaopoeder, vanillesuiker, bakpoeder, zout).
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng deze door elkaar met een lepel. Het hoeft niet een heel glad beslag te zijn,
klontjes zijn juist gewenst (lees hier meer over muffins in het algemeen).
- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. De vormpjes komen (bijna) helemaal vol te zitten.
Snijd de chocolade in grove stukjes en doe deze bovenop het beslag, druk de dikke blokjes in het beslag.
- Bak de muffins gedurende 20 minuten op 200°C en laat ze daarna afkoelen.