Omgekeerde pruimencake


Totale tijd: 55 min
Bereiding: 30 min
Oven: 25 min
Personen: 20
Kilocalorieën: 5391 kcal in totaal | 270 kcal per portie
Kosten bij : €2,32 in totaal | €0,12 per portie
Geplaatst op: 1 juli 2022
Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022

Ingrediënten

Omgekeerde pruimencake
  • 300 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 300 gram suiker
  • 4 eetlepels melk of water
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de karamellaag
    • 100 gram suiker
    • 30 gram boter
    • Water
  • 400 gram pruimen (gewicht na ontpitten, 1 pit weegt ongeveer 5 gram)

Materiaal
  • Bakvorm van ongeveer 30x25 cm
  • Beslagkom
  • Steelpannetje of kookpan

Bereiding

Omgekeerde pruimencake
- Maak de boter zacht (hij moet niet helemaal smelten) en mix deze samen met de suiker tot een luchtige massa.

- Mix daar ook het water, de eieren, bloem, bakpoeder en vanillesuiker bij.

- Maak de karamellaag door de suiker in een steelpannetje te doen. Doe er water bij totdat alles nét nat is. Laat koken tot de suiker opgelost is. Normaal maak je een karamel door deze bruin te laten kleuren; dat hoef nu niet per se, want het karameliseert in de oven.

- Doe de karamellaag in de bakvorm.

- Snijd de pruimen in vieren en haal de pit eruit. Leg de pruimen bovenop de karamellaag in de bakvorm.

- Doe daarbovenop het beslag.

- Bak de cake gedurende 25-30 minuten op 180°C.

Resultaat