Pecan pie


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 40 min
Personen: 12
Kilocalorieën: 4979 kcal in totaal | 415 kcal per portie
Kosten bij : €5,73 in totaal | €0,48 per portie
Geplaatst op: 3 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 3 juni 2023

Ingrediënten

Deeg
  • 250 gram bloem
  • 175 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 20 gram suiker
  • Snufje zout
  • 2-3 eetelepels water

Vulling
  • 75 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 75 gram suiker of lichte basterdsuiker
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 75 gram ahornsiroop (maple syrup) of agavesiroop
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 gram pecannoten

Materiaal

Bereiding

Deeg
- Doe de boter, bloem, suiker en zout in een beslagkom en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg daarna twee eetlepels water toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg zo nodig nog wat water toe (per eetlepel).

- Bekleed een bakvorm met bakpapier en/of vet hem in. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm met deeg. Zorg dat er geen grote gaten in de bodem of de rand zitten (anders loopt de vulling er later uit). Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.

- Doe een velletje bakpapier en/of aluminiumfolie over het deeg heen en doe dan de blindbakvulling erin.

- Bak de taart blind gedurende 15 minuten op 180°C.


Vulling
- Smelt de boter. Doe dan de suiker, siroop, vanille-extract en zout erbij. Roer tot het goed gemengd is.

- Hak de pecannoten in kleinere stukjes. Bewaar een aantal hele pecannoten voor een eventueel patroontje bovenop.


Samenstellen
- Verdeel de gehakte pecannoten over de bodem van de taart.

- Doe de vulling in de taart.

- Doe als laatste de hele pecannoten op de taart in een patroon naar keuze. Zorg dat de noten niet te ver boven de vulling uitsteken, anders kunnen ze verbranden.

- Bak de taart gedurende 25-30 minuten op 180°C.

Resultaat