Plaattaart met champignons, cherrytomaat en pesto


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 3
Kilocalorieën: 2355 kcal in totaal | 785 kcal per portie
Kosten bij : €5,01 in totaal | €1,67 per portie
Geplaatst op: 29 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 29 oktober 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Plaattaart met champignons, cherrytomaat en pesto
  • 400 gram champignons
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 80 gram pesto
  • 100 gram geitenkaas
  • 5-7 plakjes bladerdeeg

Materiaal
  • Ovenschaal of bakplaat
  • Koekenpan

Bereiding

Plaattaart met champignons, cherrytomaat en pesto
- Snijd de champignons in blokjes en bak ze in de koekenpan.

- Snijd ondertussen ook de cherrytomaatjes in tweeën en bak deze mee in de koekenpan.

- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes of stukjes. Als je vette handen wil voorkomen, gebruik je een vork en een scherp mesje. Bak de zongedroogde tomaten mee in de koekenpan.

- Giet de inhoud van de koekenpan af (er komt veel vocht uit de champignons en cherrytomaatjes) en meng daarna de pesto erdoorheen.
- Snijd de geitenkaas in blokjes. Bedek een met bakpapier beklede bakplaat of een ingevette ovenschaal met bladerdeeg.

- Doe de inhoud van de koekenpan op de bakplaat of in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas erover.

- Bak gedurende 30 minuten op 180°C in de oven.

Resultaat