Quiche met broccoli en salami


Totale tijd: 1 uur en 15 min
Bereiding: 30 min
Oven: 45 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 3352 kcal in totaal | 838 kcal per portie
Kosten bij : €5,43 in totaal | €1,36 per portie
Credits: Eveline, vriendin sinds de middelbare school #BFF
Geplaatst op: 1 september 2019
Laatst bijgewerkt: 3 februari 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Quiche met broccoli en salami
  • 500 gram broccoli (exclusief steeltjes, dat is ongesneden ongeveer 850 gram)
  • 2 uien
  • 150 gram salamiworst (of cervelaat of chorizo)
  • 100 gram kaas jong (belegen)
  • 150 gram mais (=1 blikje)
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • Zout, peper
  • 7 plakjes bladerdeeg

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Beslagkom

Bereiding

Quiche met broccoli en salami
- Snijd de broccoli en kook deze 10 minuten.

- Snijd de uien en bak deze 5 minuten.

- Snijd de salami en de kaas in kleine blokjes.

- Meng in een kom de blokjes salami, blokjes kaas, mais, ui en broccoli. Hak de broccoli met je spatel of lepel eventueel in kleinere stukjes. Voeg daarna de crème fraîche, eieren, peper en zout toe en meng nog een keer.

- Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Doe het mengsel erin.

- Bak de quiche gedurende 45 minuten op 180°C. Het ei moet gestold zijn als je hem opeet.

Resultaat