Quiche met courgette en geitenkaas


Totale tijd: 1 uur en 15 min
Bereiding: 30 min
Oven: 45 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2385 kcal in totaal | 596 kcal per portie
Kosten bij : €6,66 in totaal | €1,67 per portie
Geplaatst op: 6 september 2019
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Quiche met courgette en geitenkaas
  • 3 courgettes
  • Zout, peper
  • Optioneel: 2 teentjes knoflook
  • 200 mL slagroom
  • 100 gram geitenkaas
  • 5 eieren
  • 7 plakjes bladerdeeg

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Beslagkom

Bereiding

Quiche met courgette en geitenkaas
- Snijd de courgette in de lengte in dunne plakjes, dat gaat het makkelijkst met een kaasschaaf.

- Bak de plakjes courgette in een wokpan/koekenpan, doe er daarna peper en eventueel zout op. De courgette hoeft niet door en door gaar te zijn, maar als ze een beetje doorzichtig worden en ze worden flexibeler, zit je goed. Als het gaar is, leg het dan even apart in een kom. Het is best veel courgette, dus je moet de pan een paar keer vullen.

- Snijd de knoflook en bak deze mee met de courgette.

- Snijd de geitenkaas in blokjes.

- Als je de courgette in de beslagkom hebt gedaan, kan er nog wat vocht vrijkomen. Dit kun je eventueel afgieten, dan heb je meer kans dat de quiche goed gaar wordt in de oven.

- Meng in een kom de slagroom, geitenkaas, peper, zout en knoflook.

- Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Doe de courgette en het slagroommengsel erin.

- Bak de quiche gedurende 45 minuten op 180°C. Het ei moet gestold zijn als je hem opeet.

Resultaat