Risotto met venkel, citroen en rucola


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 45 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 903 kcal in totaal | 452 kcal per portie
Kosten bij : €6,03 in totaal | €3,02 per portie
Geplaatst op: 8 juli 2022
Laatst bijgewerkt: 8 juli 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Risotto met venkel, citroen en rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 160 gram risottorijst
  • 700 mL water*
  • 1 bouillonblokje
  • 2 knollen venkel
  • 150 gram rucola
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 100 gram geitenkaas
  • Zout, peper
* Eventueel kun je een deel hiervan vervangen door witte wijn (100 mL is een gebruikelijke hoeveelheid).

Materiaal
  • Wokpan
  • Steelpannetje

Bereiding

Risotto met venkel, citroen en rucola
- Zet in een steelpannetje met water en een bouillonblokje op.

- Doe een klontje boter in een wokpan. Als de boter gesmolten is, bak je de knoflook. Voeg na 3 minuten ook de risottorijst toe.

- Bak de risottorijst 3-4 minuten totdat die er een beetje 'glazig' uit ziet. Pas op dat de rijst niet aanbrandt.
- Als de rijst glazig is, voeg je een soeplepel bouillon bij de rijst. Het gaat de eerste keer vast sissen, dus schrik niet. Roer dan goed door.

- Snijd ondertussen de venkel: snijd het kontje en de bovenste stelen van de venkel af (bewaar het loof, dat zijn de kleine blaadjes die op dille lijken). Snijd de venkel door de helft en snijd er kleine reepjes van. De reepjes snijd je weer in vieren.

- Elke keer nadat de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe. Dit herhaal je tot de rijst niks meer opneemt of tot de bouillon op is. Meestal duurt dit een half uur.
- Tip: als de bouillon op is, maar de rijst is nog hard, kun je gewoon extra water bijvoegen. Doe niet er niet teveel tegelijk bij, want dan kan de rijst het water niet meer opnemen.
- Als de risottorijst bijna gaar is, doe je de venkelreepjes erbij. Voeg nog een soeplepel bouillon toe. De venkel kookt in totaal 10-15 minuten mee, check aan het eind of de venkel gaar is.

- Voeg daarna ook de citroenrasp en het citroensap toe. Voeg de geitenkaas toe en meng goed. Voeg naar smaak peper (en zout) toe.

- Was de rucola en meng deze door de risotto heen.

- Snijd het loof van de venkel in kleine stukjes en gebruik deze om te garneren. Je kunt ook garneren met rucola.

Resultaat