Caesar salade


Totale tijd: 20 - 30 min
Bereiding: 20 - 30 min
Personen: 3 (of voorgerecht voor 6 personen)
Kilocalorieën: 1229 kcal in totaal | 410 kcal per portie
Kosten bij : €5,03 in totaal | €1,68 per portie
Geplaatst op: 16 april 2021
Laatst bijgewerkt: 16 april 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 3 porties
Caesar salade
  • 200 gram kipfilet
  • 3 eieren
  • 300 gram ijsbergsla (1 krop)
  • 1-2 boterhammen of een handjevol voorverpakte croutons uit de supermarkt
  • 150 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
  • 200 gram komkommer (is ongeveer 0,5 komkommer)
  • Optioneel: 50 gram Parmezaanse kaas

Caesar dressing
  • 40 gram crème fraîche (eventueel de helft vervangen door mayonaise)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap of 1 eetlepel azijn
  • Optioneel: 1 theelepel worcestershiresaus
  • 30-50 mL olijfolie (afhankelijk van hoe dik je de dressing wil)
  • Zout, peper
  • Optioneel: 2 ansjovis

Materiaal
  • Beslagkom
  • Steelpannetje of kookpan
  • Koekenpan
  • Optioneel: staafmixer

Bereiding

Caesar salade
- Snijd de kip in stukjes en bak deze in de bak.

- Kook de eieren hardgekookt (7 minuten) en snijd ze daarna in plakjes.

- Grill de boterhammen in de oven, 3 minuten per kant, tot ze krokant zijn. Snijd ze daarna in blokjes.

- Was en snijd de sla. Snijd ook de tomaatjes en komkommer.

- Maak de dressing. Snijd de knoflook heel fijn. Meng alle ingrediënten van de dressing en gebruik eventeel een staafmixer om een gladde saus te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.

- Doe de sla, kip, tomaatjes, komkommer en dressing in een kom en meng tot de dressing goed verdeeld is.

- Leg de eieren bovenop de salade. Doe de croutons pas vlak voor het serveren op de sla, anders worden ze gauw zacht.

Resultaat