Salade met gegrilde perzik


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 30 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 1012 kcal in totaal | 506 kcal per portie
Kosten bij : €5,84 in totaal | €2,92 per portie
Geplaatst op: 29 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Salade met gegrilde perzik
  • 300-400 gram sla van een zachte soort (dus geen knapperige ijsbergsla)
  • 4 perziken of nectarines
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rode ui
  • 100 gram geitenkaas of fèta
  • 50 gram walnoten

Materiaal
  • Een pan of apparaat om mee te grillen

Bereiding

Salade met gegrilde perzik
- Snijd de perziken in dikke plakken.

- Meng de balsamicoazijn met de honing. Smeer de perziken in met een laagje balsamicodressing. Bewaar de rest van de dressing (ongeveer de helft) voor later.

- Doe de perziken gedurende 5 minuten in de grill. Heb je een apparaat met maar één kant grill? Draai ze dan halverwege even om.

- Was de sla en snijd eventueel in kleinere stukken. Snijd de rode ui en de walnoten in kleine stukjes. Snijd de geitenkaas of fèta in blokjes.

- Haal de perziken van de grill en snijd ze in blokjes.

- Doe de ui, walnoten, geitenkaas, perziken en de rest van de balsamicodressing bij de sla en meng goed.

Resultaat