Linzensoep


Totale tijd: 40 min - 1 uur en 30 min
Bereiding: 40 min - 1 uur en 30 min
Personen: 4 (of een voorgerecht voor 8 personen)
Kilocalorieën: 841 kcal in totaal | 210 kcal per portie
Kosten bij : €3,06 in totaal | €0,77 per portie
Geplaatst op: 8 september 2023
Laatst bijgewerkt: 8 september 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Linzensoep
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder*
  • 1 theelepel kurkuma*
  • 1 theelepel kerriepoeder*
  • 1 theelepel paprikapoeder*
  • Optioneel: 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 600 gram wortels
  • Optioneel: 2 aardappelen
  • 500 gram tomatenblokjes of verse tomaten
  • 400 gram linzen (gedroogde of uit blik)
  • 1L water
  • 2 bouillonblokjes
  • Zout, peper
*Naar smaak kun je nog meer van de kruiden toevoegen.

Materiaal
  • Braadpan of soeppan

Bereiding

Linzensoep
- Snijd de ui in stukjes en snijd de wortel in blokjes.

- Bak de ui in de pan. Voeg na 5 minuten ook de kruiden toe.

- Voeg de wortels toe en laat even meebakken. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Als je ook aardappels gebruikt, snijd je die in blokjes.

- Voeg de tomatenblokjes (en eventuele aardappelblokjes) toe en laat nog 5-10 minuten meebakken.

- Voeg de linzen, het water en de bouillonblokjes toe. Bij gedroogde linzen moet je het nu nog wel 45 minuten laten sudderen. Gebruik je linzen uit blik, dan kan je met 20-30 minuten af.

Resultaat