Tomatensoep


Totale tijd: 25 min
Bereiding: 25 min
Personen: 3 (of een voorgerecht voor 6 personen)
Kilocalorieën: 719 kcal in totaal | 240 kcal per portie
Kosten bij : €2,93 in totaal | €0,98 per portie
Credits: Mama
Geplaatst op: 30 oktober 2019
Laatst bijgewerkt: 12 november 2022

Ingrediënten



1
10
Voor 3 porties
Tomatensoep
  • 100 gram spekjes (voor een vegetarische variant kun je deze ook weglaten)
  • 200 gram voorgesneden italiaanse groenten
  • 800 gram tomatenpassata
  • 0,7 L water
  • 1,5 bouillonblokjes
  • Optioneel: macaroni of vermicelli

Materiaal
  • Kookpan

Bereiding

Tomatensoep
- Bak de spekjes ongeveer 5 minuten in de kookpan (zonder boter).

- Als de spekjes gebakken zijn, roerbak je ook de groenten mee gedurende 5-10 minuten.

- Voeg daarna de tomatenpassata en het water toe. Naar behoefte kun je iets meer of iets minder water toevoegen.

- Voeg daarna ook de bouillonblokjes en ketjap toe. Blijf af en toe roeren tot de bouillonblokjes goed zijn opgelost.
- Eventueel kun je ook nog wat vermicelli of macaronirijst mee laten koken. Volg de kooktijd van de verpakking op.

Resultaat