Spaghetti carbonara


Totale tijd: 20 - 30 min
Bereiding: 20 - 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2540 kcal in totaal | 635 kcal per portie
Kosten bij : €8,11 in totaal | €2,03 per portie
Geplaatst op: 29 september 2023
Laatst bijgewerkt: 29 september 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Spaghetti carbonara
  • 320-360 gram spaghetti
  • 200 gram pancetta*
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • Zout, peper

Materiaal
  • Hapjespan of braadpan
  • Kookpan
*Het Italiaanse origineel is guanciale, maar dat verkopen ze niet in de Nederlandse supermarkt. Wil je een goedkoper alternatief gebruiken dan pancetta, gebruik dan spekreepjes. Pancetta is echter wel lekkerder (en guanciale nog lekkerder).

Bereiding

Receptnaam
- Kook de spaghetti in een pan.
- Snijd de spek in blokjes. Bak in een hapjespan of braadpan.

- Klop ondertussen ook alvast de eieren los. Doe er peper en een klein snufje zout bij.

- Rasp ondertussen ook de Parmezaanse kaas.
- Als de spaghetti gaar is, giet je die af. Bewaar het pastawater.
- Doe de spaghetti met een halve soeplepel pastawater bij de spek en roer om.

- Dan de Parmezaanse kaas, met ook weer een halve soeplepel pastawater, erbij en roer goed om tot de kaas gesmolten is.

- Haal de pan van de hittebron. Doe dan de eieren erbij en roer goed tot je een romige saus krijgt.

Resultaat