Tortilla's met spinazie en gehakt


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 30 min
Personen: 3
Kilocalorieën: 1856 kcal in totaal | 619 kcal per portie
Kosten bij : €4,24 in totaal | €1,41 per portie
Credits: Mama, haar ultieme campingrecept
Geplaatst op: 1 september 2019
Laatst bijgewerkt: 8 april 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 3 porties
Tortilla's met spinazie en gehakt
  • 300 gram rundergehakt
  • Kruiden (of vervang door een zakje tacokruiden uit de supermarkt
    • Zout, peper
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 2 theelepels komijnpoeder
  • 700 gram diepvriesspinazie 'gewoon' (eventueel kan je een deel vervangen door à la crème)
  • 6 grote tortilla's
  • Optioneel: crème fraîche
  • Optioneel: geraspte kaas
  • Optioneel: salsasaus of ketchup

Materiaal
  • Koekenpan

Bereiding

Tortilla's met spinazie en gehakt
- Bak het gehakt in een pan.
- Als het gehakt bruin is, voeg dan de kruiden toe.

- Als de kruiden goed gemengd zijn, voeg dan de spinazie toe. Je kunt eventueel nog meer kruiden toevoegen naar smaak.

- Laat even pruttelen tot de spinazie ook goed warm is en alles goed gemengd is.

- Eventueel kun je de wraps opwarmen in een koekenpan of magnetron, ik ben daar zelf altijd te lui voor.
- Serveer met crème fraîche, geraspte kaas, salsasaus en/of ketchup.

Resultaat

Je kunt 'm oprollen (links), maar zelf eet ik het eigenlijk altijd als een soort pizza (rechts).