Verse tomatensaus


Totale tijd: 30 - 40 min
Bereiding: 30 - 40 min
Personen: 6
Kilocalorieën: 461 kcal in totaal | 77 kcal per portie
Kosten bij : €5,66 in totaal | €0,94 per portie
Geplaatst op: 5 september 2023
Laatst bijgewerkt: 5 september 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 6 porties
Verse tomatensaus
  • 1,5 kg tomaten (je kunt als alternatief ook tomatenblokjes uit blik gebruiken)
  • 2 uien
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • Zout, peper

Materiaal
  • Kookpan of braadpan
  • Staafmixer

Bereiding

Verse tomatensaus
- Was de tomaten en snijd een kruisje in de bolle kant van de tomaat.

- Dompel de tomaten 1-2 minuten onder in gekookt of kokend water. Bij een deel van de tomaten zul je nu al zien dat het vel begint los te laten.

- Spoel de tomaten af onder koud water. Het vel zal dan nog beter loskomen én je verbrandt je eigen vingers niet.
- Haal de velletjes van de tomaten af.

- Snijd de uien en knoflook in stukjes en bak deze gedurende 5 minuten in de pan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.

- Voeg daarna ook de tomaten toe aan de pan. Doe er een deksel op en laat 15-20 minuten pruttelen. Je hoeft geen water toe te voegen, want er zit genoeg in de tomaten zelf. Roer af en toe om.

- Wil je een wat gladdere saus, mix het geheel dan met een staafmixer glad.

- Voeg daarna de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Als je een wat dikkere saus wil, kun je hem nog een tijdje laten koken zodat een deel van het vocht verdampt.

Resultaat