Wok met broccoli, spitskool en paksoi


Totale tijd: 40 min
Bereiding: 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2213 kcal in totaal | 553 kcal per portie
Kosten bij : €6,47 in totaal | €1,62 per portie
Geplaatst op: 9 september 2022
Laatst bijgewerkt: 9 september 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Wok met broccoli, spitskool en paksoi
  • 400 gram broccoli (is ongeveer 1 broccoli waar de steel vanaf gesneden is)
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 400 gram spitskool (is ongeveer 0,5 spitskool
  • 1 paksoi
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Optioneel: 2 eetlepels rijstazijn
  • Optioneel: 1 eetlepel sesamolie
  • Optioneel: 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram cashewnoten (kun je voor een notenvrije versie weglaten, smaakt het ook nog steeds goed)
  • 300 gram rijst of noedels

Materiaal
  • Wokpan
  • Kookpan

Bereiding

Wok met broccoli, spitskool en paksoi
- Snijd de broccoli en kook deze gedurende 10 minuten, hij moet net niet gaar zijn.
- Snijd ondertussen de ui, knoflook en gember. Snijd de paksoi: snijd het grootste deel van het witte weg (dit is vrij hard), je houdt de bladeren en een klein beetje van het witte. Snijd ook de spitskool in stukjes.

- Bak de ui, knoflook en gember in de wokpan.

- Kook ondertussen de rijst of de noedels.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de broccoli, spitskool, paksoi, sojasaus, rijstazijn, sesamsolie en basterdsuiker toe. Bak het geheel nog 10-15 minuten. Voeg aan het eind de cashewnoten toe.

Resultaat