Totale tijd: 45 min Bereiding: 45 min Personen: 2 Kilocalorieën: 1028 kcal in totaal | 514 kcal per portie Kosten bij : €2,77 in totaal | €1,39 per portie Geplaatst op: 13 augustus 2021 Laatst bijgewerkt: 13 augustus 2021
Ingrediënten
Risotto met wortel en paprika
160 gram risottorijst
500 mL water*
1 bouillonblokje
100 gram wortels
2 paprika's
Zout, peper
Italiaanse kruiden
100 gram geraspte kaas
* Eventueel kun je een deel hiervan vervangen door witte wijn (100 mL is een gebruikelijke hoeveelheid).
Materiaal
Wokpan
Steelpannetje
Koekenpan
Bereiding
Risotto met wortel en paprika
- Snijd de paprika in blokjes. Snijd de wortel in kleine reepjes. Je kunt ze ook eventueel raspen.
- Zet in een steelpannetje met water en een bouillonblokje op.
- Doe een klontje boter in een wokpan. Als de boter gesmolten is, doe dan de risottorijst erbij.
- Bak de risottorijst 3-4 minuten totdat die er een beetje 'glazig' uit ziet. Pas op dat de rijst niet aanbrandt.
- Als de rijst glazig is, voeg je een soeplepel bouillon bij de rijst. Het gaat de eerste keer vast sissen, dus schrik niet.
Roer dan goed door.
- Bak ondertussen ook in een andere pan de paprika en de wortel (15 minuten).
- Elke keer nadat de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe.
Dit herhaal je tot de rijst niks meer opneemt of tot de bouillon op is. Meestal duurt dit een half uur.
- Tip: als de bouillon op is, maar de rijst is nog hard, kun je gewoon extra water bijvoegen. Doe niet er niet teveel
tegelijk bij, want dan kan de rijst het water niet meer opnemen.
- Als de risotto gaar genoeg is, doe je de de basilicum bij.
- Doe daarna ook de paprika en wortel erbij als die klaar zijn. Meng alles goed.
- Als laatste stap voeg je de geraspte kaas toe. Roer het goed door, je zult zien dat het heerlijk smeuïg wordt.