Risotto met wortel en paprika


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 45 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 1028 kcal in totaal | 514 kcal per portie
Kosten bij : €2,77 in totaal | €1,39 per portie
Geplaatst op: 13 augustus 2021
Laatst bijgewerkt: 13 augustus 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Risotto met wortel en paprika
  • 160 gram risottorijst
  • 500 mL water*
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram wortels
  • 2 paprika's
  • Zout, peper
  • Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
* Eventueel kun je een deel hiervan vervangen door witte wijn (100 mL is een gebruikelijke hoeveelheid).

Materiaal
  • Wokpan
  • Steelpannetje
  • Koekenpan

Bereiding

Risotto met wortel en paprika
- Snijd de paprika in blokjes. Snijd de wortel in kleine reepjes. Je kunt ze ook eventueel raspen.

- Zet in een steelpannetje met water en een bouillonblokje op.

- Doe een klontje boter in een wokpan. Als de boter gesmolten is, doe dan de risottorijst erbij.

- Bak de risottorijst 3-4 minuten totdat die er een beetje 'glazig' uit ziet. Pas op dat de rijst niet aanbrandt.
- Als de rijst glazig is, voeg je een soeplepel bouillon bij de rijst. Het gaat de eerste keer vast sissen, dus schrik niet. Roer dan goed door.

- Bak ondertussen ook in een andere pan de paprika en de wortel (15 minuten).

- Elke keer nadat de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe. Dit herhaal je tot de rijst niks meer opneemt of tot de bouillon op is. Meestal duurt dit een half uur.
- Tip: als de bouillon op is, maar de rijst is nog hard, kun je gewoon extra water bijvoegen. Doe niet er niet teveel tegelijk bij, want dan kan de rijst het water niet meer opnemen.
- Als de risotto gaar genoeg is, doe je de de basilicum bij.

- Doe daarna ook de paprika en wortel erbij als die klaar zijn. Meng alles goed.

- Als laatste stap voeg je de geraspte kaas toe. Roer het goed door, je zult zien dat het heerlijk smeuïg wordt.

Resultaat