Totale tijd: 10 min Bereiding: 10 min Personen: 1 Kilocalorieën: 400 kcal in totaal | 400 kcal per portie Kosten bij : €0,08 in totaal | €0,08 per portie Geplaatst op: 8 september 2019 Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2022
Ingrediënten
Karamel
100 gram suiker
Water
Materiaal
Steelpannetje
Garde
Bereiding
Karamel
- Doe de suiker in een pannetje en voeg dan water toe zodat alle suiker nét nat is. Niet teveel water toevoegen dus.
- Warm het op. Je zult zien dat het eerst flink gaat bubbelen, later gaat het bruin verkleuren. Roeren is niet nodig, het is zelfs beter als je er niet aan zit.
Je mag pas gaan roeren als de suiker is opgelost en het bruin begint te verkleuren (zoals op de rechterfoto).
Als er suikerkorrels aan de zijkant zitten die niet in je karamel zitten, kun je met een natte kwast er langs gaan zodat de korrels oplossen en in je karamel terecht komen.
Karamel kan van het een op het andere moment verbranden, dus blijf erbij.
- De karamel is klaar als hij een mooie bruine kleur heeft. Als de karamel te donker wordt, gaat hij bitter smaken, dat is dus niet gewenst.
Als je de karamel gaat afkoelen, wordt hij hard. Gebruik de karamel dus gelijk waar je het voor nodig hebt
(bijvoorbeeld om fancy hazelnoten in te dopen).