Au bain-marie
Totale tijd: 10 min
Bereiding: 10 min
Personen: 1 Geplaatst op: 8 september 2019
Laatst bijgewerkt: 4 september 2019
Ingrediënten
Au bain-marie- Meestal wordt au bain-marie gebruikt om chocolade of boter te smelten
Materiaal- Steelpannetje of kookpan
- Beslagkom
Bereiding
Au bain-marie
- Au bain-marie zorgt ervoor dat de boter of de chocolade of wat dan ook niet direct op een hittebron staat.
Als je bijvoorbeeld boter in een pan zou smelten, gaat ie al heel snel bakken en dat wil je niet.
Als je chocolade in een pan verwarmt, verbrandt de chocolade heel snel en dat smaakt natuurlijk niet lekker.
- Op onderstaande foto kun je zien hoe au bain-marie werkt (in dit voorbeeld voor het maken van
lemon curd):
maak een pan met water warm en zet daar de kom bovenop.
In de kom doe je de ingrediënten die gesmolten moeten worden. Als het water in de onderste pan eenmaal kookt, kun je het vuur wat lager zetten.