Andere chefs • Zoet


American pancakes Ga naar boven

Link: https://www.laurasbakery.nl/american-pancakes/.
Opmerkingen: je kunt de baking soda eventueel ook weglaten. De boter kun je eventueel vervangen door een scheutje olijfolie. Ik haalde uit het recept 18 pannenkoekjes. Lekker om te eten met maple syrup, stroop, poedersuiker en/of vers fruit.
Eigen foto's:

Chocoladetaart (glutenvrij en lactosevrij) Ga naar boven

Link: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/cake-cupcakes-muffins/lactose-en-glutenvrije-chocoladetaart/.
Opmerkingen: je kunt baking soda vervangen door bakpoeder. 0,5 theelepel baking soda = 1,5 theelepels bakpoeder. Vanille-extract kun je vervangen door een zakje vanillesuiker.
Eigen foto's:

Gemarineerde aardbeien Ga naar boven

Link: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/gemarineerde-aardbeien-met-balsamico-azijn/.
Opmerkingen: de hangop kun je ook weglaten of vervangen door yoghurt. Vanille-extract kun je ook vervangen door vanillesuiker.
Eigen foto's:

Gevulde speculaas Ga naar boven

Link: https://rutgerbakt.nl/sinterklaas-recepten/recept-gevuld-speculaas/.
Opmerkingen: ik heb in plaats van karnemelk gewone melk gebruikt. Baking soda heeft wel een zuur nodig om te rijzen, daarvoor heb ik een theelepel citroensap gebruikt. Voor het bestrijken is een half ei genoeg.
Eigen foto's:

Bastogne kaneelijs Ga naar boven

Link: https://www.laurasbakery.nl/bastogne-kaneelijs/.
Opmerkingen: een volle bak is genoeg voor ongeveer 8 personen.
Eigen foto's:

Limoncello kwarktaart Ga naar boven

Link: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186841/limoncello-kwarktaart-met-cantuccinibodem.
Opmerkingen: in plaats van cantuccini kun je ook digestives gebruiken of amaretti/bitterkoekjes met iets minder boter. Je kunt ook kristalsuiker gebruiken, los deze dan op in de limoncello/citroensap. Je kunt in plaats van volle ook magere kwark gebruiken. Mascarpone kan je ook vervangen door verse roomkaas (van philadelphia of eigen merk). Deze taart bevat maximaal 4% alcohol in de vloeibare delen en dan heb ik nog niet meegeteld dat een deel van de alcohol vervliegt tijdens het verwarmen van de limoncello. Voor het decoreren kun je ook sinaasappelrasp gebruiken (niet teveel, want de smaak is sterk).
Eigen foto's:

Macarons Ga naar boven

Link: https://rutgerbakt.nl/friandise-recepten/macarons/zelf-macarons-bakken-stap-voor-stap/.
Opmerkingen: Rutger bakt heeft een heel duidelijk stap voor stap recept met foto's. Hieronder vind je ook nog een filmpje waarin ik laat zien wat ongeveer een goede dikte is van het beslag voordat je het gaat opspuiten. Het is belangrijk dat je de macarons echt goed laat drogen, dan krijgen ze een mooi voetje. Ik heb uit dit recept ongeveer 37 macarons gehaald (dus 74 losse macaronschelpen). 150 gram eiwit komt overeen met 5-6 eiwitten.
Je kunt verschillende soorten vulling gebruiken, ik heb de vanille botercrème van Laura's bakery gebruikt. Voor botercrème moet je echt roomboter gebruiken, geen margarine, want dan wordt de smaak een stuk beter. Als je 37 macarons hebt gemaakt, heb je ongeveer de helft van het recept aan botercrème nodig.
Eigen foto's:

Pan bolo Ga naar boven

Link: https://www.antilliaans-eten.nl/recepten/pan-bolo-broodpudding/.
Opmerkingen: het recept is genoeg voor 4 ontbijtjes.
Eigen foto's:

Panna cotta met limoncello Ga naar boven

Link: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190262/limoncello-panna-cotta-met-cantuccinibodem.
Opmerkingen: de cantuccini kun je ook zelf maken, daar heeft de allerhande ook een recept voor.
Eigen foto's:

Scones Ga naar boven

Link: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R7622/scones.
Opmerkingen: in het recept staat beschreven dat je de helft van het ei-melkmengsel bij het deeg moet doen. Ik vond het met driekwart beter. Je hebt aan een kwart genoeg voor het bestrijken van de scones. Scones zijn heerlijk met slagroom (of clotted cream), jam en/of lemon curd.
Eigen foto's:

Soesjes Ga naar boven

Link: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-soezendeeg/.
Opmerkingen: Rugterbakt.nl heeft ook hele fijne plaatjes waarop je goed kan zien hoe het moet. Ik heb met dit recept 38 soesjes gemaakt en ze daarna gevuld met slagroom. Daar heeft Rutgerbakt ook een fijn recept voor. Soesjes kun je gevuld een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ongevuld kun je ze heel goed langer bewaren in de diepvries. Je kunt ze na het vullen ook nog dopen in gesmolten chocolade.
Eigen foto's:

Sticky toffee pudding Ga naar boven

Link: https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/sticky-toffee-cake-met-toffee-saus-recept/.
Opmerkingen: vanille-extract kun je ook vervangen door vanillesuiker. Je kunt deze cake een aantal dagen in de koelkast bewaren. Het lekkerst is om hem (lauw)warm te eten, daarvoor kun je hem een minuutje in de magnetron doen.
Eigen foto's: