Asperges met hollandaisesaus


Totale tijd: 30 - 40 min
Bereiding: 30 - 40 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 931 kcal in totaal | 466 kcal per portie
Kosten bij : €3,32 in totaal | €1,66 per portie
Geplaatst op: 6 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Asperges
  • 500 gram asperges
  • Optioneel: 400-500 gram aardappelen
  • Optioneel: 2 eieren
  • Optioneel: 2 plakjes ham

Hollandaisesaus
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel azijn en/of citroensap
  • Zout, peper
  • 100 gram boter

Materiaal
  • Kookpan
  • Staafmixer of garde
  • Grote beker van je staafmixer of iets vergelijkbaars
  • Steelpannetje

Bereiding

Asperges
- Als je de asperges met aardappelen eet, schil deze dan en kook deze (+/- 30 minuten).
- Was de asperges en schil ze. Asperges schil je van net onder het kopje tot helemaal naar beneden. Schil minimaal 1x helemaal rond. Misschien heb je zelfs nog een 2e keer schillen nodig (met name de dikkere onderkant). Dat kun je testen door een stukje van de onderkant af te snijden. Blijft dit stukje nog 'hangen' aan de asperge door een dikke draad, dan weet je dat je nog een keer moet schillen. Snijd minimaal 2 cm van de onderkant af, want die smaakt wat houterig.

- Tip: het snijafval en later ook het kookvocht van de asperges kun je verwerken tot een aspergesoep).
- Heb je geen megagrote pan, snijd dan de asperges in tweeën. Kook de asperges gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
- Als je ook eieren eet bij je asperges, kook deze dan.

Hollandaisesaus
- Maak ondertussen de hollandaisesaus volgens dit recept.

Resultaat