Chocolade cupcakes


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 25 min
Oven: 20 min
Stuks: 12
Kilocalorieën (exclusief topping): 3333 kcal in totaal | 278 kcal per stuk
Kilocalorieën (inclusief topping): 0 kcal in totaal | 0 kcal per stuk
Kosten bij : €1,30 in totaal | €0,11 per stuk
Geplaatst op: 1 september 2019
Laatst bijgewerkt: 30 september 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Cupcakes
  • 185 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 185 gram suiker
  • 2 eetlepels melk of water
  • 2 eieren
  • 185 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Glazuur of een andere topping (optioneel)
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepels water
  • optioneel: smarties

Materiaal
  • Muffinvorm
  • Beslagkom
  • Garde
  • 12 cupcakepapiertjes

Bereiding

Cupcakes chocolade
- Maak de boter zacht in de magnetron of au bain-marie en klop luchtig met de suiker en melk.

- Voeg daarna de eieren, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en vanillesuiker toe. Voeg eventueel ook citroenrasp/sap toe. Roer totdat alles gemengd is.

- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met beslag. Dat gaat het makkelijkst met een eetlepel en een theelepel.

- Bak de cupcakes gedurende 20 minuten op 180°C en laat ze daarna afkoelen.


Glazuur
- Gebruik de hoeveelheden zoals in de ingrediëntenlijst hierboven, voor het recept klik je hier.
- Laat de cupcakes afkoelen voordat je het glazuur over de cupcakes verdeelt. Eventueel kun je nog smarties op de cupcakes doen. Doe dat als het glazuur nog nat is, dan blijven ze goed plakken.

Resultaat