Totale tijd: 45 min Bereiding: 25 min Oven: 20 min Stuks: 12 Kilocalorieën (exclusief topping): 3286 kcal in totaal | 274 kcal per stuk Kilocalorieën (inclusief topping): 0 kcal in totaal | 0 kcal per stuk Kosten bij : €1,55 in totaal | €0,13 per stuk Geplaatst op: 1 september 2019 Laatst bijgewerkt: 30 september 2020
Ingrediënten
Cupcakes
185 gram boter of (plantaardige) margarine
185 gram suiker
2 eetlepels melk of water
2 eieren
185 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Optioneel voor citroensmaak: rasp van 1 citroen en 1 theelepel citroensap
Cupcakes
- Maak de boter zacht in de magnetron of au bain-marie en klop luchtig met de suiker en melk.
- Voeg daarna de eieren, bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe. Voeg eventueel ook citroenrasp/sap toe.
Roer totdat alles gemengd is.
- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met beslag. Dat gaat het makkelijkst met een eetlepel en een theelepel.
- Bak de cupcakes gedurende 20 minuten op 180°C en laat ze daarna afkoelen.
Glazuur
- Gebruik de hoeveelheden zoals in de ingrediëntenlijst hierboven, voor het recept klik je hier.
- Laat de cupcakes afkoelen voordat je het glazuur over de cupcakes verdeelt. Eventueel kun je nog smarties op de cupcakes doen.
Doe dat als het glazuur nog nat is, dan blijven ze goed plakken.