Hachee (met hutspot)


Totale tijd: 3 uur
Bereiding: 20 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2074 kcal in totaal | 519 kcal per portie
Kosten bij : €6,71 in totaal | €1,68 per portie
Geplaatst op: 12 januari 2024
Laatst bijgewerkt: 12 januari 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Hachee*
  • 2 uien
  • 400 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
  • 1 eetlepel bloem (alternatief: maizena)
  • Zout, peper
  • 70 gram tomatenpuree (=1 blikje)
  • Optioneel: 1 eetlepel appelstroop
  • 200 mL wijn (je kunt dit ook vervangen door water)
  • 200 mL water
  • 1 bouillonblokje (runderbouillon)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
*Variatie: met wortels: stoofvlees
Variatie: met wortels en champignons: boeuf bourguignon

Optioneel: hutspot
  • 1 uien
  • 1000 gram aardappelen
  • 800 gram wortels
  • Zout, peper

Materiaal
  • Braadpan

Bereiding

Hachee
- Snijd de uien. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x3 cm.

- Doe een klontje boter in de braadpan. Bak eerst de uien.

- Bak daarna het vlees zodat de buitenkant bruin is. Het hoeft niet door en door gaar te zijn.

- Als het vlees aan de buitenkant bruin is, doe je er een eetlepel bloem bij, roer goed om. Doe dan de stroop en tomatenpuree erbij en roer weer om.

- Voeg wijn en/of water toe zoat het geheel net onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje, kruidnagel en laurierblaadjes toe.

- Laat gedurende minimaal 1,5 uur op een laag vuur sudderen, met de deksel op de pan. Roer af en toe. Haal voor het opdienen de laurierblaadjes en kruidnagel eruit.


Hutspot
- Schil de aardappelen en wortels en snijd ze in stukken/plakjes. Snijd de ui.
- Bak de ui en wortels gedurende 5 minuten in de kookpan.

- Voeg daarna de aardappelen en water toe. Kook de aardappelen, wortels en ui gedurende 25-30 minuten.

- Giet af en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Resultaat