Stoofvlees


Totale tijd: 3 uur
Bereiding: 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1700 kcal in totaal | 425 kcal per portie
Kosten bij : €6,29 in totaal | €1,57 per portie
Geplaatst op: 19 november 2019
Laatst bijgewerkt: 7 januari 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Stoofvlees*
  • 2 uien
  • 400 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
  • Zout, peper
  • 70 gram tomatenpuree (=1 blikje)
  • 200 mL wijn (je kunt dit ook vervangen door water)
  • 200 mL water
  • 1 bouillonblokje (runderbouillon)
  • 600 gram wortels
  • 3 laurierblaadjes
  • Serveer met 750 gram aardappelen
*Variatie: zonder wortels: hachee
Variatie: met champignons: boeuf bourguignon

Materiaal
  • Braadpan

Bereiding

Stoofvlees
- Snijd de uien en de wortels. Snijd de wortels in plakjes. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x3 cm.

- Doe een klontje boter in de braadpan. Bak eerst de uien.

- Bak daarna het vlees zodat de buitenkant bruin is. Het hoeft niet door en door gaar te zijn.

- Als het vlees aan de buitenkant bruin is, doe je de tomatenpuree erbij. Roer even om.

- Voeg de wortels toe. Voeg wijn en/of water toe zoat het geheel net onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje en laurierblaadjes toe.

- Laat gedurende minimaal 1,5 uur op een laag vuur sudderen, met de deksel op de pan. Roer af en toe.

- Optioneel: schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook deze de laatste 30-45 minuten mee tot ze gaar zijn.
- Haal voor het opdienen de laurierblaadjes eruit.
- Tip: als je de aardappelen niet hebt meegekookt, kun je dit lekker eten met hasselback-aardappelen, gepofte aardappel of aardappel-courgette gratin.

Resultaat